logo
blok-1

Assortiment

Het ambachtelijk malen van specerijen. Je kunt het zien en ruiken in specerijenmolen De Huisman, de thuishaven van Indie’s Welvaren.

Specerijen
Een specerij is een (gedroogd) deel van een plant, boom of vrucht, die alleen in een tropisch klimaat groeit. Specerijen versterken en verbeteren de smaak en geur van voedsel en zijn in de meeste keukens onmisbare ingrediënten. Veel specerijen vinden hun oorsprong in India, China en vooral de Indonesische archipel. De naam Indie’s Welvaren heeft alles te maken met de herkomst van de specerijen en het rijke verleden van molen De Huisman, waarin verschillende specerijen worden gemalen.

Assortiment
Specerijenmagazijn Indie’s Welvaren heeft veel specerijen in het assortiment. Van foelie tot nootmuskaat en van vanillestokjes tot alle soorten peper. Zowel in gemalen als ongemalen vorm. In navulverpakking én in keuken- en tafelstrooiers.

Ook hebben wij een uitgebreide kruidencollectie.

Van Italiaanse kruiden tot inmaakkruiden en van knoflookpoeder tot vriesgedroogde peterselie. Verder hebben wij een assortiment biologisch geteelde specerijen en kruiden. Kom kijken en ontdek de smaken en geuren van specerijen en kruiden in Indie’s Welvaren.

Zoete producten
Naast specerijen worden in Indie’s Welvaren ook zoete producten verkocht waarin specerijen en kruiden zijn verwerkt, zoals kruidkoek en speculaas. Traditionele lekkernijen, die de bakker op de hoek vroeger verkocht en die oma destijds zelf bakte. Ook kaneelstok is een typisch Oudhollands product, dat wij het hele jaar in het assortiment hebben.

Accessoires, boeken en andere artikelen
Verder zijn de hulpmiddelen, om specerijen in de keuken of aan tafel te gebruiken, bij ons te vinden. Zoals speculaasplanken, nootmuskaatraspen en pepermolens. Bovendien biedt Indie’s Welvaren een boek over de geschiedenis van molen De Huisman aan. Tenslotte bieden wij leuke spellen en cadeauartikelen, die draaien om specerijen, molens en de VOC.

blok-5
blok-3
blok-4
blok-5-nl-a-nieuw